donderdag, 31 augustus 2017 09:48

Over Ogen en Oren

Geschreven door
Ogen en Oren, wat is dat nou?
Zoals op de voorpagina is te lezen is het een samenwerkingsproject tussen de gemeente, de politie en bewoners van Purmerend.

Sinds april 2013 is het project Ogen en Oren gestart met bewoners uit Purmer-Noord. Het Project is ontstaan door een, door de Politie en Gemeente Purmerend georganiseerde, informatieavond i.v.m. met de vele inbraken in Purmer-Noord.

Wij zijn toen gestart met 13 bewoners uit de wijk Purmer-Noord om preventief zichtbaar te zijn in de wijk. En dit had effect want in 2014 waren de inbraken in Purmer-Noord met 43% gedaald. Vanaf 2014 is het project Ogen en Oren in heel Purmerend behalve het centrum actief. Wij hebben nu in totaal 169 vrijwilligers.

In 2014 is er gestart in Zaanstad. En na een herstart in 2017 lopen er nu ongeveer 50 vrijwilligers rond in 4 wijken. Helaas is de gemeente Zaanstad gestopt met het project.
Waarom Ogen en Oren?
De afgelopen jaren is het aantal woninginbraken landelijk gezien gedaald... Uw hulp kunnen wij goed gebruiken zodat we samen de veiligheid en leefbaarheid blijven vergroten...

Gemeente en politie hebben een faciliterende rol: zij zorgen ervoor dat de bewoners die op pad gaan een hesje (eventueel) en een zaklamp krijgen en alle informatie die zij nodig hebben. Ook geeft politie Zaanstreek-Waterland tijdens informatieavonden tips aan buurtbewoners en informatie over inbraakpreventie. Er wordt onder andere antwoord gegeven op de vraag hoe je een inbreker kunt herkennen, wat een verdachte situatie is en wanneer je 112 moet bellen.

Meer informatie?
Wilt u samen met uw buren of vrienden ook gezellig een stukje fietsen of wandelen door uw wijk, maak dan een afspraak met ons. U nodigt uw buren of vrienden uit voor een informatieavond over het project Ogen en Oren bij u thuis, vereniging of buurthuis.

Proefwandeling?
U kunt ook een keer meelopen met een van de groepen om te kijken of u het leuk vind deel te nemen aan het project. Wij leggen u dan uit hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

U kunt een afspraak maken van het contactformulier.
keyboard_arrow_up