woensdag, 30 augustus 2017 09:16

Buurtapp groepen

Geschreven door
Het doel
Het doel is om buurtbewoners op een snelle manier te informeren in geval van criminaliteit zoals: verdachte personen, inbraak, diefstal, zwendelaars, molest, vermissing van personen, mishandeling, kinderlokkers etc.


Statistisch is bewezen dat een buurtpreventie-app zorgt voor een flinke daling in het aantal woninginbraken!

Een soort buurt chatbox dus?
Nee, het is zeker geen chatbox! Elke deelnemer ontvangt bij aanmelding duidelijke richtlijnen die in acht genomen moeten worden. Hier wordt door de beheerders op toegezien. De BuurtAlarm-apps dragen bij aan saamhorigheid onder de bewoners en geven een “samen staan we sterk gevoel”, u staat er niet (meer) alleen voor.

Wat is Whatsapp?
WhatsApp is een hele populaire app op smartphones. Op een telefoon kunt u via de app berichten versturen en bellen via de internetverbinding. Het bellen en versturen van berichtjes en afbeeldingen kost geen geld per gesprek of bericht.

Wat is Telegram?
Telegram is een berichtendienst tussen verschillende mobiele telefoons ter vervanging van sms'en. Sinds Facebook Whatsapp overnam stijgt de populariteit van de app. Telegram maakt gebruik van de internetverbinding van je telefoon. Het is beschikbaar op de iPhone en Android-telefoons.

Wat is Nextdoor?
Nextdoor is de nieuwste toevoeging, al 2000 buurten in Nederland maken er gebruik van. Je moet persoonlijk, met je adres, uitgenodigd worden voor Nextdoor. Je krijgt zelfs een briefkaart (!) met een code.
Een Nextdoor-groep bestaat uit minstens 10 buurtbewoners. Je kan berichten naar specifieke buren sturen, naar de hele groep of naar de omringende groepen. 

Wat is Veiligebuurt?
Buurtpreventie kan tot 30% van de inbraken voorkomen, maar voor velen zijn de huidige buurtpreventie oplossingen zowel een zegen als een bron van frustratie. Apps en whatsappgroepen worden dikwijls voor wissewasjes en reclame gebruikt terwijl ze bedoeld zijn om elkaar te waarschuwen in noodgevallen.

- Whatsapp downloaden.
- Telegram downloaden.
- Nextdoor downloaden.
- Veiligebuurt downloaden.
- BuitenBeter downloaden.
- EHBO downloaden.

Klik hier voor de groepen in Purmerend.
Klik hier voor de groepen in Zaanstad.
keyboard_arrow_up