dinsdag, 21 mei 2019 14:58

Grote Ogen en Oren wandel- en fietstocht

Geschreven door

Grote Ogen en Orenwandeling/fietstocht

Een jaar geleden borrelde het idee op om in een middag een grote Ogen en Orenwandeling door heel Purmerend te maken. Wat zou dat leuk zijn! Het idee kreeg vaste vorm en werd uitgevoerd op de zaterdag voor moederdag. Een groep vrijwilligers had zich aangemeld om deze uitdaging aan te gaan.

 

We startten in de Purmer-Noord op het Gildeplein. Via diverse winkelcentra liepen en fietsten we door de meeste wijken van Purmerend. We deelden folders uit aan het winkelend publiek om het doel van het Ogen en Orenproject onder de aandacht te brengen. Zo nu en dan werd er verschrikt gereageerd, men associeerde ons met de protesterende gele hesjesbeweging. Ondanks dat de vrijwilligers van Ogen en Oren al zes jaar in gele hesjes rondlopen zijn er blijkbaar nog genoeg inwoners van Purmerend die ons nog nooit hebben gezien en ons niet kennen. We hopen dat we door deze 10 kilometer lange wandeling en fietstocht iets meer bekendheid hebben gekregen.

Onderweg werden we verwend door verschillende winkeliers met flesjes water, energierepen, fruit, ijs, patat en broodjes kroket, kopjes koffie en thee en andere versnaperingen. Wij willen hierbij de winkeliersverenigingen uit de Weidevenne, de Purmer-Noord, het Wormerplein, het Makadocentrum en de overige sponsors uit de Purmer-Zuid, De Gors en het centrum hartelijk danken voor alle goede zorgen.
keyboard_arrow_up